Jednoduchý recept

Pohanková kaše s čerstvými hřiby

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32748

Ingredience

3 polévková lžíce Husí sádlo
250 g Hříbky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Pohanka
1 špetka Sůl
0,3 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 729kJ
15% Sacharidy 54 g
26% Tuky 19 g
23% Sodík 452 mg
21% Bílkoviny 12 g

Pohanková kaše s čerstvými hřiby postup přípravy receptu:

1

Pohankovou krupici propláchneme, zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme a povaříme cca 2 min. Poté slijeme, na cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

2

Přemístíme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zakrytou dusíme na mírném ohni cca 10 min.

3

Troubu rozpálíme na 225 °C, nákypovou formu vymažeme tukem. Houby očistíme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme sádlo a houby na něm zprudka cca 5 min. restujeme dohněda a pak stáhneme z ohně.

4

Do formy rozložíme polovinu pohanky, na ni houby, ochutíme solí a pepřem. Navrstvíme zbytek pohanky a pokapeme tukem, který zbyl v pánvi.

5

Pečeme na střední liště trouby cca 15 min. dohněda. Ihned horké podáváme.

Poznámka

K pohance můžeme použít tmavý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept