Polévka z dýně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z dýně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | tejnecka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 32749 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kg | Dýně |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn sušený |
185 g | Rýže dušená |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 10,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,7mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dýně, Olej stolní, Rozmarýn sušený, Rýže dušená, Skořice mletá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Mléko polotučné, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka z dýně postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme olej a nasypeme na kostičky nakrájenou cibuli. Osmažíme dozlatova a přidáme na plátky nakrájenou dýni. Promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme a přidáme skořici a rozmarýn. Uvaříme doměkka a rozmixujeme. |
2 | Znovu zahřejeme a přidáme mléko a rýži. Přivedeme k varu, odstavíme a posypeme zelenou petrželkou. |