Jednoduchý recept

Bavorské jablečné koláčky s vanilkovou šlehačkou

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32751

Ingredience

0,5 ks Citrony
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Cukr vanilka
4 ks Jablka
150 ml Mléko plnotučné
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
200 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 768kJ
22% Sacharidy 79 g
46% Tuky 35 g
5% Sodík 101 mg
22% Bílkoviny 12 g

Bavorské jablečné koláčky s vanilkovou šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Mouku vsypeme do mísy, postupně metličkou všleháme mléko, špetku soli a vejce. Necháme 15 minut odpočinout při pokojové teplotě.

2

Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, ihned potřeme citronem. Do polotuha ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem.

3

V pánvi rozpálíme máslo, jablečné kroužky namáčíme v těstíčku a smažíme dozlatova, po každé straně cca 4-5 minut.

4

Obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicovým cukrem. Rozdělíme na talíře, doplníme vanilkovou šlehačkou a ihned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept