Ananas zapečený s bílkovým sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ananas zapečený s bílkovým sněhem
Ananas zapečený s bílkovým sněhem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32757 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
260 g | Ananas kandovaný |
4 ks | Brownies |
80 g | Cukr krupice |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 špetka | Skořice mletá |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 103,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brownies, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Limetka, Sirup javorový, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ananas kandovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ananas zapečený s bílkovým sněhem postup přípravy receptu:
1 | Troubu rozpálíme na 220 °C. Ananas necháme okapat, šťávu zachytíme. Ananas rozložíme do zapékací misky tak, aby se kolečka částečně překrývala. |
2 | Limetku důkladně omyjeme, kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme. Smícháme ji s javorovým sirupem, přidáme 4 lžíce šťávy z ananasu a přelijeme jí ananas. |
3 | Cookies(brownies) nalámeme nahrubo. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Po částech do něj vmícháme nejprve cukr, poté limetkovou kůru, cookies, kypřicí prášek a skořici. Touto hmotou ozdobíme ananas a pečeme na střední liště trouby cca 10-15 minut, dokud sníh nezezlátne. Dezert ihned teplý podáváme. |