Křupavé sardinky v mátě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé sardinky v mátě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3276 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Máta |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Sardinka obecná |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 24,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 28,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Křupavé sardinky v mátě postup přípravy receptu:
1 | Olej, citrónovou kůru, mátu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a očištěné sardinky bez hlavy smícháme a ryby ve směsi obalíme. Necháme v chladu marinovat min.30 minut. |
2 | Potom sardinky obalíme v mouce a osmažíme z obou stran dozlatova. |
3 | Podáváme s dílky citrónu. |