Recept

Charlestonská rýže s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Charlestonská rýže s rajčaty 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32779

Ingredience

60 g Anglická slanina
4 ks Cibule
6 ks Cibulka jarní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Protlak rajčatový
150 g Rajčata
300 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
600 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 718kJ
21% Sacharidy 75 g
10% Tuky 8 g
41% Sodík 829 mg
17% Bílkoviny 9 g

Charlestonská rýže s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, propláchnutou rýži, a chvíli mícháme. Přidáme rajčatový protlak, a za častého míchání krátce osmahneme. Zalijeme 600 ml vroucího vývaru, okořeníme tymiánem a opepříme. Zvolna vaříme do změknutí rýže.

2

Na kolečka nakrájenou jarní cibulku podusíme ve zbylém vývaru, přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, a povaříme 5 minut. Směs vmícháme do rýže a pokrm podle chuti přisolíme.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Charlestonská rýže s rajčaty
Charlestonská rýže s rajčaty nám moc chutnala. Především asi i proto, že v ní byla slaninka, kterou máme moc rádi. I když nejsou uzeniny moc vhodné pro děti a neměly by je téměř jíst, starší děti mohou rýži ochutnat. Určitě se jim zavděčíte stejně jako dospělým.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept