Recept

Zapečený katalánský krém s pomerančem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32816

Ingredience

70 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 l Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 430kJ
13% Sacharidy 45 g
18% Tuky 14 g
5% Sodík 93 mg
20% Bílkoviny 11 g

Zapečený katalánský krém s pomerančem postup přípravy receptu:

1

Pomeranč důkladně omyjeme horkou vodou, osušíme, odřízneme kůru a nasekáme ji najemno. Vanilkový lusk rozpůlíme a obsah vyškrábneme. Vše dáme do hrnce, přilijeme mléko, přidáme špetku soli a zahřejeme.

2

V kovové míse ušleháme do krému žloutky, vejce a cukr. Přidáme mouku a solamyl. Nakonec postupně vmícháme mléko. Mísu vložíme do vodní lázně a za stálého míchání zahříváme, dokud krém nezhoustne. Nesmíme ho vařit. Necháme vychladnout ve studené lázni a vmícháme pomerančovou kůru. Krém rozdělíme do formiček a necháme vychladit v lednici.

3

Před podáváním rozpálíme gril v troubě. Krém posypeme cukrem, formičky vložíme do trouby a grilujeme, dokud se na povrchu nevytvoří kůrka. Poté ihned podáváme.

Poznámka

Krém v lednici necháme chladit zhruba 4 hodiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept