Jednoduchý recept

Cibulky v nálevu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 32825

Ingredience

1500 g Bílá cibulka
350 g Cukr krupice
12 ks Hřebíček
750 ml Ocet bílý vinný
20 ks Pepř černý celý
250 g Sůl
2000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,135 kcal
Kilojoule 4 748kJ
76% Sacharidy 274 g
14% Tuky 11 g
1218% Sodík 24 g
52% Bílkoviny 29 g

Cibulky v nálevu postup přípravy receptu:

1

Malé bílé cibulky oloupeme, opláchneme a vložíme do mísy. Ve vodě rozpustíme sůl a vodou zalijeme cibulky. Mísu překryjeme potravinářskou folií a přiklopíme menším talířkem tak, aby cibulky byly zcela ponořené, necháme odstát 22-24 hodin.

2

Do hrnce nalijeme bílý ocet, přidáme cukr, hřebíček a kuličky celého pepře. Přivedeme k varu, chvíli povaříme, pak odstavíme a necháme 18 hodin odstát.

3

Cibule slijeme a důkladně propláchneme tekoucí vodou, potom je naskládáme do čistých sklenic, přelijeme ochuceným octem. V nálevu můžeme ponechat několik kuliček celého pepře a hřebíčku.

Poznámka

Jako ozdobu přidáme do každé sklenice chilli papričku. Sklenice uzavřeme a necháme před konzumací měsíc odležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept