Recept

Harrachovské telecí řezy s hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32838

Ingredience

0,5 ks Citrony
4 kávová lžička Džem brusinkový
3 dl Hovězí vývar základní
50 g Hrášek mražený
300 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
120 g Máslo čerstvé
7 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
350 g Rýže dušená
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
750 g Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 852 kcal
Kilojoule 3 563kJ
11% Sacharidy 41 g
73% Tuky 55 g
36% Sodík 714 mg
85% Bílkoviny 48 g

Harrachovské telecí řezy s hříbky postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu omyjeme, osušíme a přes vlákna nakrájíme 4 plátky masa o síle 1.5 cm. Do hlubší větší pánve dáme 4 lžíce oleje a maso z obou stran orestujeme doměkka a dozlatova. Vyjmeme z tuku a odložíme na talíř. Maso podle chuti osolíme (1.5 lžička) a opepříme rozdrceným pepřem 4 barev z každé strany.

2

Do zbylého tuku přidáme máslo, rozehřejeme a posypeme hladkou moukou. Osmažíme ji dorůžova, přilijeme k ní za stálého míchání hovězí vývar a pomalu vaříme do doby, až se začne tuk oddělovat od šťávy.

3

Citron omyjeme, osušíme a odkrojíme z něj 4 kolečka. Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na tenké plátky. V druhé pánvi rozpálíme 2-3 lžíce oleje, přidáme na něj hříbky, osolíme (0.5 lžičky), opepříme černým pepřem, přimícháme drcený kmín a hříbky podusíme. Když jsou vydušené a začínají se smažit, pánev odstavíme z plotny a k houbám přidáme podušenou rýži, mražený zelený hrášek, který jsme předtím propláchli pod horkou vodou a směs promícháme.

4

Na plech rozprostřeme alobal, na který dáme rýži s hříbky a hráškem, obložíme ji plátky masa. Na maso položíme kolečka citronu, na každé kolečko dáme lžičku brusinkového džemu a alobal dobře uzavřeme. Pak plech se zabaleným masem vložíme do rozehřáté trouby a zapečeme. Pečeme přibližně 25-30 minut při 220°C.

5

Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.

6

Zapečené maso s rýží opatrně rozdělíme na talíře a šťávu z masa se šlehačkou k porcím podáváme v omáčníku (každé zvlášť).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept