Vařené kuře po turecku s ořechy
150 min.
Ingredience
- 2kilogramyKuřecí čtvrtky
 - 10gramůPetržel - nať
 - 2gramySůl
 - 2gramyPepř černý mletý
 - 170gramůOřechy vlašské
 - 30gramůChléb pšeničný (bílý)
 - 20mililitrůOlej z vlašských ořechů
 - 20gramůPaprika mletá sladká
 - 100gramůMrkev kořen
 - 125mililitrůVývar drůbeží
 - 100gramůCibule
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
45 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře s cibulí, mrkví a petrželkou osolíme a opeříme, zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Zakryté necháme vychladnout. Vychladlé maso vyjmeme z vývaru a odstraníme kůži, kosti a nakrájené na proužky necháme v lednici vychladnout.
 - 2Ořechy a 1 krajíc chleba, nakrájený na kostky, rozmixujeme v mixéru dohladka. Do ještě běžícího mixéru přidáme kostky zbývajích 2 krajíčků chleba. Potom, za stálého mixování, přiléváme pomalu drůbeží vývar a směs dále mixujeme, až je hladká a podle chuti ji dopepříme a dosolíme.
 - 3Do vychlazených kuřecích proužků vmícháme polovinu ořechové pasty a rozložíme tuto směs na servírovací talíř. Druhou polovinu pasty rozetřeme navrch. Těsně před podáváním pokapeme povrch pokrmu směsí ořechového oleje a mleté papriky. Podáváme dobře vychlazené.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.