Jednoduchý recept

Vařené kuře po turecku s ořechy

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 32839

Ingredience

30 g Chléb pšeničný (bílý)
100 g Cibule
2 kg Kuřecí čtvrtky
100 g Mrkev kořen
20 ml Olej z vlašských ořechů
170 g Ořechy vlašské
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
2 g Sůl
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 652kJ
3% Sacharidy 12 g
98% Tuky 74 g
34% Sodík 674 mg
87% Bílkoviny 49 g

Vařené kuře po turecku s ořechy postup přípravy receptu:

1

Kuře s cibulí, mrkví a petrželkou osolíme a opeříme, zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Zakryté necháme vychladnout. Vychladlé maso vyjmeme z vývaru a odstraníme kůži, kosti a nakrájené na proužky necháme v lednici vychladnout.

2

Ořechy a 1 krajíc chleba, nakrájený na kostky, rozmixujeme v mixéru dohladka. Do ještě běžícího mixéru přidáme kostky zbývajích 2 krajíčků chleba. Potom, za stálého mixování, přiléváme pomalu drůbeží vývar a směs dále mixujeme, až je hladká a podle chuti ji dopepříme a dosolíme.

3

Do vychlazených kuřecích proužků vmícháme polovinu ořechové pasty a rozložíme tuto směs na servírovací talíř. Druhou polovinu pasty rozetřeme navrch. Těsně před podáváním pokapeme povrch pokrmu směsí ořechového oleje a mleté papriky. Podáváme dobře vychlazené.

Poznámka

Pokrm se připravuje 30 minut a 60 minut se chladí v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept