Recept

Bramborová baba s klobásou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32844

Ingredience

300 g Brambory
120 g Klobása uzená
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
2,5 dl Mléko plnotučné
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
60 g Slanina vepřová
3 polévková lžíce Strouhanka
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
120 g Uzené maso vařené
4 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 272kJ
9% Sacharidy 31 g
53% Tuky 39 g
24% Sodík 482 mg
26% Bílkoviny 15 g

Bramborová baba s klobásou postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory nastrouháme na hrubém struhadle do mísy.

2

Přidáme k nim česnek, sůl, majoránku, pepř, drcený kmín, mléko, hladkou mouku, strouhanku, směs dobře promícháme.

3

Šalotku, slaninu, vařené uzené a pikantní klobásu pokrájíme nadrobno a přimícháme do bramborového těsta.

4

Plech vymažeme sádlem, bramborové těsto na něj nalijeme, rozetřeme, posypeme strouhankou. Dáme ho do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 220 °C přibližně 30-40 minut. Okraje a povrch je zlatohnědý a křupavý.

5

Upečenou babu pokrájíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept