Recept

Chlazený oříškový pudink s krémem z růžové vody

  • Tunis
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32849

Ingredience

Oříškový pudink
75 g Cukr krupice
1 l Mléko plnotučné
45 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Ořechy vlašské
Krém z růžové vody
30 g Cukr krupice
0,5 l Mléko plnotučné
1 kávová lžička Pistácie
1 kávová lžička Růžová voda
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 904kJ
17% Sacharidy 63 g
56% Tuky 42 g
0% Sodík 8 mg
38% Bílkoviny 21 g

Chlazený oříškový pudink s krémem z růžové vody postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nasypeme mleté oříšky, cukr a mouku. Postupně přidáváme mléko a za stálého míchání zvolna zahříváme. Vaříme, dokud nevznikne hustý krém. Odstavíme, rozdělíme do misek a necháme vychladnout.

2

Mezitím připravíme krém. Do hrnce vlijeme mléko. Vanilkový lusk rozřízneme, dřeň vyškrábneme a společně s luskem přidáme do hrnce. V trošce mléka rozmícháme cukr se solamylem a rovněž přidáme do hrnce. Vše pozvolna zahříváme, ale nevaříme. Žloutek rozkvedláme metličkou a po lžících k němu přiléváme horké mléko. Tuto směs poté rozmícháme do zbytku mléka v hrnci. Zahříváme za stálého míchání, dokud se nevytvoří hustý krém. Nesmíme ho vařit, aby se žloutek nesrazil.

3

Hrnec odstavíme z ohně a dáme do ledové vodní lázně. Za stálého míchání zprudka zchladíme. Vyjmeme vanilkový lusk a přidáme růžovou vodu. Krémeme pokapeme připravený pudink, zakryjeme fólií a necháme 3-4 h. vychladit v lednici.

4

Před podáváním puding dozdobíme nasekanými pistáciemi a servírujeme.

Poznámka

Cas vaření je bez doby na vychlazení 3-4 h.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept