Řecký salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecký salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 3285 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice |
2 kávová lžička | Med včelí |
60 ml | Ocet vinný |
2 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
175 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 559,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Med včelí, Ocet vinný, Okurka salátová, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecký salát postup přípravy receptu:
1 | Okurku nakrájíme na plátky, cherry rajčata přepůlíme, přidáme rozdrobenou fetu, černé olivy a cibuli. |
2 | Zalijeme zálivkou z octa, oleje, dijonské hořčice, medu, soli a pepře. |
3 | Podáváme s pečivem nebo jako přílohu k masu. |