Houbovec s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbovec s rýží
Houbovec s rýží
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32854 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Houby kozák osikový |
2,5 dl | Hovězí vývar základní |
100 g | Hříbky čerstvé |
50 g | Lišky čerstvé |
3,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko polotučné |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 šálek | Rýže dlouhozrnná |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 149,9mg |
Draslík | 235,1mg |
Vláknina | 471,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Hříbky čerstvé, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby kozák osikový, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Rýže dlouhozrnná, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Houbovec s rýží postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si dobře promyjeme šálek rýže (2.5 dl). Dáme ji do hrnce, zalijeme 2,5 dl mléka a 2,5 dl hovězího vývaru. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou vaříme asi 13 minut. Odstavíme a necháme pod pokličkou dojít. |
2 | Uzené uvařené maso pokrájíme na kostičky. Očištěné a omyté hříbky, kozáky a lišky pokrájíme na plátky a v pánvi, na rozpuštěném másle, (1,5 lžíce) houby osolíme (0,5 lžičky), opepříme a podusíme. Když houby vychladnou, přimícháme k nim žloutky, utřený česnek a pokrájené uzené maso. Směs promícháme a přidáme k rýži, dochutíme solí (asi 0,5 lžičky), znovu vše promícháme. |
3 | Bílky vyšleháme na tuhý sníh, zamícháme je zlehka do houbovce, který dáme do máslem (2 lžíce) vymaštěné zapékací mísy a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220 °C přibližně 25-35 minut dozlatova. |