Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32854

Ingredience

100 g Houby kozák osikový
2,5 dl Hovězí vývar základní
100 g Hříbky čerstvé
50 g Lišky čerstvé
2,5 dl Mléko polotučné
3,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 šálek Rýže dlouhozrnná
1 kávová lžička Sůl
200 g Uzené maso vařené
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 747 kcal
Kilojoule 3 126kJ
16% Sacharidy 57 g
64% Tuky 48 g
22% Sodík 435 mg
32% Bílkoviny 18 g

Houbovec s rýží postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si dobře promyjeme šálek rýže (2.5 dl). Dáme ji do hrnce, zalijeme 2,5 dl mléka a 2,5 dl hovězího vývaru. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou vaříme asi 13 minut. Odstavíme a necháme pod pokličkou dojít.

2

Uzené uvařené maso pokrájíme na kostičky. Očištěné a omyté hříbky, kozáky a lišky pokrájíme na plátky a v pánvi, na rozpuštěném másle, (1,5 lžíce) houby osolíme (0,5 lžičky), opepříme a podusíme. Když houby vychladnou, přimícháme k nim žloutky, utřený česnek a pokrájené uzené maso. Směs promícháme a přidáme k rýži, dochutíme solí (asi 0,5 lžičky), znovu vše promícháme.

3

Bílky vyšleháme na tuhý sníh, zamícháme je zlehka do houbovce, který dáme do máslem (2 lžíce) vymaštěné zapékací mísy a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220 °C přibližně 25-35 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept