Recept

Smažené pudinkové kostky sypané skořicí

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32857

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
50 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr skořicový
0,5 l Mléko plnotučné
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pomerančová kůra
45 g Solamyl - bramborový škrob
100 g Strouhanka
1 ks Vanilkový lusk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 925kJ
12% Sacharidy 44 g
37% Tuky 28 g
11% Sodík 211 mg
17% Bílkoviny 10 g

Smažené pudinkové kostky sypané skořicí postup přípravy receptu:

1

Podélně rozřízneme vanilkový lusk, vyškrábneme dřeň. Z mléka odebereme 6 lžic a odložíme stranou. Do zbytku přidáme vanilkový lusk i dřeň, pomerančovou i citronovou kůru, cukr a vše zvolna zahřejeme.

2

V chladném mléce rozmícháme solamyl a metličkou všleháme do teplého mléka. Za stálého šlehání vaříme do zhoustnutí. Vyjmeme vanilkový lusk a citronovou kůru.

3

Hranatou formu propláchneme studenou vodou, vlijeme do ní horký pudink, necháme přes noc chladnout. Druhý den nakrájíme pudink na cca 3-4 cm velké kostičky a obalíme je postupně v našlehaném vejci a strouhance.

4

Ve velké pánvi rozpálíme máslo a olej, kostky smažíme po obou stranách cca 2-4 minuty dozlatova. Posypeme skořicovým cukrem a teplé podáváme.

Poznámka

čas vaření je bez doby na chlazení cca 12 hodin

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept