Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Sekaná z Jilemnicka 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 32869

Ingredience

2 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
4 dl Masový vývar
1,5 dl Mléko polotučné
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřový bok uzený
4 stroužek Česnek
300 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 738kJ
10% Sacharidy 36 g
28% Tuky 21 g
80% Sodík 2 g
34% Bílkoviny 19 g

Sekaná z Jilemnicka postup přípravy receptu:

1

Žemle pokrájíme na kostičky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem. Uvařený uzený bůček pokrájíme nadrobno a dáme k žemlím. Ještě přidáme vejce, rozetřený česnek, drobně pokrájenou cibuli, pepř, sůl, majoránku, sladkou a pálivou papriku.

2

Směs dobře promícháme, zředíme vývarem (nejlépe z uzeného bůčku) a dáme do sádlem vymaštěné zapékací menší mísy, uhladíme a posypeme kmínem.

3

Pečeme v předem předehřáté troubě při 220°C přibližně 30-40 minut do zlatohněda.

4

Upečenou sekanou pokrájíme na porce a podáváme s přílohami podle chuti.

Poznámka

Sekanou podáváme k chlebu nebo k vařeným bramborům s kysaným zelím.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Sekaná z Jilemnicka
Nejlepší sekaná, není na ni co zkazit:-) V každé troubě je doba pečení trochu jiná, tak pozor ať nepřipálítetongue

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept