Krémová mísa s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová mísa s ovocem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32870 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
Na krém | |
---|---|
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko plnotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
K naplnění | |
60 g | Broskve |
60 g | Čokoláda hořká |
60 g | Hrušky |
3 polévková lžíce | Kakao |
60 g | Meruňky |
50 g | Ořechy vlašské |
1 balení | Piškoty dětské |
3 polévková lžíce | Rum |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
60 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 249,3mg |
Draslík | 145,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 571,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 526,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Broskve, Hrušky, Meruňky, Ořechy vlašské, Rum, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Čokoláda hořká, Kakao, Piškoty dětské, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová mísa s ovocem postup přípravy receptu:
1 | V hlubokém silnostěnném rendlíku uvaříme krém smícháním mléka, mouky, žloutků, másla, cukru a vanilkového cukru. Krém stále mícháme, dokud nezchladne. |
2 | Velkou mísu vypláchneme vodou, navršíme do ní polovinu krému, na něj klademe třetinu piškotů pokapaných rumem, poté dáme polovinu scezeného, okapaného a podle uvážení i nakrájeného kompotovaného ovoce, polovinu posekaných ořechů. Další vrstva bude zbylý krém, v němž jsme rozmíchali kakao. Další vrstvou jsou piškoty s rumem, zbylé ovoce a ořechy a na konec zbývající piškoty. Mísu pod fólií dáme do chladničky do druhého dne. Mísu při servírování překlopíme na servírovací talíř, porcujeme a na desertních talířcích zdobíme ušlehanou smetanou a hoblinami čokolády. |