Omeleta s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s pórkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32875 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
60 g | Pažitka |
4 g | Pepř černý mletý |
500 g | Pórek |
6 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 257,3mg |
Draslík | 372,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Omeleta s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek zbavený tvrdých částí nakrájíme na jemná kolečka. Osmažíme na rozpáleném másle doměkka, přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu, dosmažíme dozlatova. |
2 | V míse ušleháme vejce, přidáme smažený pórek, na velké pánvi rozpálíme máslo, vlijeme vaječnou směs. Smažíme dozlatova z obou stran, opatrně vyjmeme z pánve a rozkrojíme ještě horké na trojúhelníky jako pizzu. Servírujeme ozdobené nasekanou pažitkou. |