Plněné hovězí na smetaně

150 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1317 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
111 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso umyjeme, naporcujeme na větší plátky a rozklepeme. Každý plátek potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, přidáme na proužky nakrájené uzené, slaninu, pásek cibule, papriku, posypeme sterilizovaným hráškem, maso srolujeme, převážeme niti, aby zůstalo po dobu pečení celé.
  • 2
    V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme naplněné a srolované maso a zprudka osmažíme. Zalijeme vývarem, pod poklicí dusíme asi 40 minut. Po dobu dušení mícháme, aby se nepřipálilo na dně hrnce.
  • 3
    Maso spolu se šťávou přelijeme na pekáč a v horké troubě za občasného polévaní pečeme dalších 80 minut. Před dopečením posypeme maso majoránkou a zalijeme smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.