Plněné hovězí na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné hovězí na smetaně
Plněné hovězí na smetaně
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 32876 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Hořčice |
1 kg | Hovězí kýta |
2 l | Hovězí vývar základní |
200 g | Hrášek v mírně slaném nálevu |
3 kávová lžička | Majoránka |
300 g | Moravské uzené maso |
3 dl | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika červená |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
3 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 214,3mg |
Draslík | 912,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 21,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Majoránka, Olej slunečnicový, Paprika červená, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hrášek v mírně slaném nálevu, Moravské uzené maso, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Plněné hovězí na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Maso umyjeme, naporcujeme na větší plátky a rozklepeme. Každý plátek potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, přidáme na proužky nakrájené uzené, slaninu, pásek cibule, papriku, posypeme sterilizovaným hráškem, maso srolujeme, převážeme niti, aby zůstalo po dobu pečení celé. |
2 | V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme naplněné a srolované maso a zprudka osmažíme. Zalijeme vývarem, pod poklicí dusíme asi 40 minut. Po dobu dušení mícháme, aby se nepřipálilo na dně hrnce. |
3 | Maso spolu se šťávou přelijeme na pekáč a v horké troubě za občasného polévaní pečeme dalších 80 minut. Před dopečením posypeme maso majoránkou a zalijeme smetanou. |