Recept

Plněné hovězí na smetaně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 32876

Ingredience

2 ks Cibule
1 kg Hovězí kýta
2 l Hovězí vývar základní
5 polévková lžíce Hořčice
200 g Hrášek v mírně slaném nálevu
3 kávová lžička Majoránka
300 g Moravské uzené maso
3 dl Olej slunečnicový
1 ks Paprika červená
2 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
3 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,312 kcal
Kilojoule 5 489kJ
4% Sacharidy 13 g
147% Tuky 110 g
80% Sodík 2 g
109% Bílkoviny 62 g

Plněné hovězí na smetaně postup přípravy receptu:

1

Maso umyjeme, naporcujeme na větší plátky a rozklepeme. Každý plátek potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, přidáme na proužky nakrájené uzené, slaninu, pásek cibule, papriku, posypeme sterilizovaným hráškem, maso srolujeme, převážeme niti, aby zůstalo po dobu pečení celé.

2

V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme naplněné a srolované maso a zprudka osmažíme. Zalijeme vývarem, pod poklicí dusíme asi 40 minut. Po dobu dušení mícháme, aby se nepřipálilo na dně hrnce.

3

Maso spolu se šťávou přelijeme na pekáč a v horké troubě za občasného polévaní pečeme dalších 80 minut. Před dopečením posypeme maso majoránkou a zalijeme smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept