Mramorovaná bábovka máslová

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
14 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve šlehači našleháme máslo s cukrem a žloutky. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a střídavě mouku s mlékem (do poslední dávky mouky vmícháme kypřící prášek). Těsto a pevný sníh z bílků rozdělíme na třetiny. Do dvou třetin vmícháme jen dvě třetiny sněhu, do zbylé třetiny kakaový prášek a sníh.
  • 2
    Formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, na dno dáme polovinu světlého těsta, na něj celé kakaové těsto a navrch opět světlé těsto. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, po zhruba půl hodině snížíme teplotu na 160 °C. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.
  • 3
    Po upečení necháme bábovku trošku prochladnout, vyklopíme ji na síto, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.