Omeleta s fazolovými lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s fazolovými lusky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32880 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Na náplň | |
---|---|
100 g | Fazolové klíčky |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Pažitka |
40 g | Zázvor mletý |
Na omeletu | |
20 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
30 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 550,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 8,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové klíčky, Pažitka, Zázvor mletý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s fazolovými lusky postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nastrouhaný zázvor, fazolové klíčky a posekanou pažitku, asi 2 minuty krátce osmahneme, vyjmeme z pánve na mísu. |
2 | Vejce vyšleháme s vodou, osolíme, opepříme, nalijeme na pánev s rozpáleným máslem. Smažíme dozlatova z obou stran, po otočení poklademe náplní, těsně před dopečením omeletu přeložíme. Servírujeme posypané nasekanou petrželkou. |
Skvělá a rychlá omeleta