Recept

Piškotová bábovka s polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 32886

Ingredience

1 ks Citrony
160 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka polohrubá
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná
Na vymazání
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na polevu
50 g Tuk ztužený
10 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 701kJ
15% Sacharidy 55 g
23% Tuky 17 g
3% Sodík 56 mg
18% Bílkoviny 10 g

Piškotová bábovka s polevou postup přípravy receptu:

1

Našleháme šlehačem žloutky s dvěma třetinami cukru a s horkou vodou. V míse ušleháme pevný sníh z bílků se zbylým cukrem. Mouku postupně zamícháme mouku s kypřícím práškem, ustrouhanou citronovou kůru a sníh. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.

2

Po upečení necháme bábovku trošku prochladnout a vyklopíme ji na síto a necháme vychladnout. Poté bábovku polijeme čokoládovou polevou.

3

Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept