Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bábovka s jablky 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 32889

Ingredience

200 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Hrozinky
300 g Jablka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka polohrubá
200 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
2 ks Vejce slepičí
Na vymazání
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 ks Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 758 kcal
Kilojoule 3 173kJ
25% Sacharidy 90 g
57% Tuky 43 g
2% Sodík 31 mg
17% Bílkoviny 9 g

Bábovka s jablky postup přípravy receptu:

1

Šlehačem ušleháme cukr s vejci, přilijeme olej, vmícháme nastrouhaná jablka bez slupky a jádřinců, vanilkový cukr, ustrouhanou citronovou kůru, mouku s kypřícím práškem, posekané ořechy a hrozinky. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.

2

Po upečení necháme bábovku trošku prochladnout a vyklopíme ji na síto, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a necháme vychladnout.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Bábovka s jablky
Moc dobrá a vláčná bábovka. V postupu je do těsta uvedený vanilkový cukr a citronová kůra, ale v ingrediencích chybí. Klidně bych přidala i malinko skořice, ale to je o chuti každého. Kdo má rád méně sladké, tak ubere trochu cukru. Palec nahoru smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept