Recept

Nevážená bábovka se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Nevážená bábovka se šlehačkou 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32890

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
250 ml Cukr krupice
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
500 ml Mouka polohrubá
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vymyzání
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na posypání
1 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 ks Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 856kJ
30% Sacharidy 110 g
29% Tuky 22 g
2% Sodík 44 mg
27% Bílkoviny 15 g

Nevážená bábovka se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, přimícháme mouku s kypřícím práškem, smetanu a pevný sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.

2

Po upečení necháme bábovku trochu prochladnout, vyklopíme ji na síto, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a necháme vychladnout.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Nevážená bábovka se šlehačkou
Nevážené moučníky peču ráda na chalupě, jsou rychlé a jednoduché. Tato bábovka patří k těm klasickým, recept mám už léta od tchýně. Moc dobrá, část těsta lze i obarvit kakaem nebo přidat strouhanou čokoládu smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept