Recept

Bábovka se šlehačkou, ořechy a hrozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Bábovka se šlehačkou, ořechy a hrozinkami 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 32891

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
250 ml Cukr krupice
40 g Hrozinky
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
500 ml Mouka polohrubá
40 g Ořechy vlašské
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vymazání
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na polevu
50 g Tuk ztužený
100 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 887 kcal
Kilojoule 3 713kJ
34% Sacharidy 122 g
52% Tuky 39 g
2% Sodík 46 mg
30% Bílkoviny 17 g

Bábovka se šlehačkou, ořechy a hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, přimícháme mouku s kypřícím práškem, smetanu, posekané ořechy, hrozinky a na závěr pevný sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.

2

Po upečení necháme bábovku trochu prochladnout a vyklopíme ji na síto. Vychladlou bábovku polijeme čokoládovou polevou. Polevu

3

připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Bábovka se šlehačkou, ořechy a hrozinkami
Tato bábovka mě osobně nijak neoslovila, je to taková běžná snídaňová záležitost. V receptu musí být chyba v množství mouky, jelikož těsto bylo husté, vůbec by se nedalo do formy nalít, jak se píše v postupu. Přidala jsem ještě cca 100 ml vlažného mléka. V bábovce hezky voní a chutnají ořechy, rozinky ji dělají malinko šťavnatou, ale jinak je výsledek sušší. Polevu jsem už nedělala.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept