Sekanina velikonoční s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekanina velikonoční s bylinkami
Sekanina velikonoční s bylinkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32892 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Libeček |
4 dl | Masový vývar |
2 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
250 g | Telecí plec |
250 g | Uzené maso vařené |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 g | Vepřové maso libové |
8 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 662,2mg |
Draslík | 432,4mg |
Vláknina | 586,4mg |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Muškátový oříšek, Pažitka, Sádlo škvařené, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Masový vývar, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Telecí plec, Uzené maso vařené, Vepřové maso libové, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekanina velikonoční s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Starší žemle pokrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a zalijeme vlažným masovým vývarem. Omytou petrželovou nať, libeček a pažitku drobně pokrájíme. |
2 | Uvařené vepřové, telecí a uzené maso pokrájíme na větší kostičky a dáme do mísy společně s bylinkami k žemlím. Přidáme žloutky, rozetřený česnek, sůl, pepř, muškátový oříšek a směs dobře promícháme. Vaječné bílky vyšleháme na sníh a opatrně zamícháme do masové směsi. Sekaninu dáme ji do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem a upečeme v předem vyhřáté troubě. |
3 | Pečeme při 220°C přibližně 40 minut. Až velikonoční sekanina s bylinkami má zlatohnědou kůrku, vyjmeme ji z trouby, necháme chvíli vychladnout a pak ji pokrájíme na plátky. |
4 | Podáváme s přílohami podle chuti, teplou i studenou. |
Poznámka
K velikonoční sekanině podáváme uvařené brambory nebo pečivo.