Kočičí svatba z Podkrkonoší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kočičí svatba z Podkrkonoší
Kočičí svatba z Podkrkonoší
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32901 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
150 g | Fazole bílé |
80 g | Hříbky čerstvé |
200 g | Kroupy ječné |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
100 g | Sádlo škvařené |
4 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
500 g | Vepřová plec |
2,9 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 113,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Fazole bílé, Hříbky čerstvé, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy ječné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sýr Eidam cihla 30%, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kočičí svatba z Podkrkonoší postup přípravy receptu:
1 | Očistíme 3 cibule a 4 stroužky česneku, z toho 2 cibule a 2 stroužky pokrájíme nadrobno. Čerstvé hříbky omyjeme a pokrájíme na plátky. |
2 | Omyté bílé fazole namočíme na několik hodin do 0.5 l studené vody, potom je dáme vařit do 1 litru vody s 1 lžičkou soli, 1 lžičkou majoránky a bobkovým listem. Vaříme doměkka přibližně 45 minut. Měkké fazole scedíme a dáme do misky. Kroupy dobře propereme, v sítu propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit do 1 litru vody s 0.5 lžičkou soli. Uvaříme je doměkka, scedíme a dáme do misky. |
3 | Omytou vepřovou plec osušíme, pokrájíme na plátky, které osolíme (přibližně 2 lžičky) a opepříme černým pepřem (1 lžička). V pekáčku rozpálíme sádlo a plátky masa opečeme z každé strany dozlatova. Měkké maso vyjmeme a odložíme do mísy, zakryjeme a uchováme horké. Na výpek dáme pokrájenou cibuli s česnekem a hříbky, promícháme a osmažíme dorůžova. Přilijeme 2 dl vody a dusíme asi 10 minut. Potom k houbám přidáme uvařené kroupy a fazole a dáme na 10 minut do rozehřáté trouby zapéct. |
4 | Plátky horkého masa vložíme na talíře. Polijeme je výpekem s fazolemi a kroupami, každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme lístky petrželky. |