Recept

Kočičí svatba z Podkrkonoší

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32901
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
3 ks Cibule
150 g Fazole bílé
80 g Hříbky čerstvé
200 g Kroupy ječné
1 kávová lžička Majoránka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 g Sádlo škvařené
4 kávová lžička Sůl
40 g Sýr Eidam cihla 30%
500 g Vepřová plec
2,9 l Voda pitná
1 polévková lžíce Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 914 kcal
Kilojoule 3 823kJ
20% Sacharidy 70 g
71% Tuky 53 g
45% Sodík 908 mg
70% Bílkoviny 39 g

Kočičí svatba z Podkrkonoší postup přípravy receptu:

1

Očistíme 3 cibule a 4 stroužky česneku, z toho 2 cibule a 2 stroužky pokrájíme nadrobno. Čerstvé hříbky omyjeme a pokrájíme na plátky.

2

Omyté bílé fazole namočíme na několik hodin do 0.5 l studené vody, potom je dáme vařit do 1 litru vody s 1 lžičkou soli, 1 lžičkou majoránky a bobkovým listem. Vaříme doměkka přibližně 45 minut. Měkké fazole scedíme a dáme do misky. Kroupy dobře propereme, v sítu propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit do 1 litru vody s 0.5 lžičkou soli. Uvaříme je doměkka, scedíme a dáme do misky.

3

Omytou vepřovou plec osušíme, pokrájíme na plátky, které osolíme (přibližně 2 lžičky) a opepříme černým pepřem (1 lžička). V pekáčku rozpálíme sádlo a plátky masa opečeme z každé strany dozlatova. Měkké maso vyjmeme a odložíme do mísy, zakryjeme a uchováme horké. Na výpek dáme pokrájenou cibuli s česnekem a hříbky, promícháme a osmažíme dorůžova. Přilijeme 2 dl vody a dusíme asi 10 minut. Potom k houbám přidáme uvařené kroupy a fazole a dáme na 10 minut do rozehřáté trouby zapéct.

4

Plátky horkého masa vložíme na talíře. Polijeme je výpekem s fazolemi a kroupami, každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme lístky petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept