Recept

Vanilkovo-citronové suflé s pomerančovým likérem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32903

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
40 ml Likér Grand Marnier
0,3 l Mléko plnotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 463kJ
12% Sacharidy 42 g
20% Tuky 15 g
5% Sodík 95 mg
19% Bílkoviny 11 g

Vanilkovo-citronové suflé s pomerančovým likérem postup přípravy receptu:

1

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme dřeň. Obojí smícháme s mlékem, zahřejeme a necháme cca 15 minut odstát. Poté lusk vyjmeme.

2

Mezitím opláchneme citron, osušíme a nastrouháme z něj kůru. Formu na suflé vymažeme máslem, troubu rozpálíme na 220 °C. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky.

3

Žloutky našleháme do pěny se 70 g cukru. Vmícháme mouku a po částech mléko. Na mírném ohni zahříváme za stálého míchání, dokud nevznikne hustý krém. Nevaříme, aby se žloutky nesrazily. Na závěr přidáme citronovou kůru a pomerančový likér.

4

Všechyn bílky vyšleháme do tuhého sněhu, postupně do něj vmícháme zbytek cukru a šleháme další 1/2 minuty. Polovinu sněhu důkladně promícháme se žloutkovým krémem, poté zlehka vmícháme zbytek.

5

Troubu ztlumíme na 200 °C, hmotu nalijeme do formy a pečeme na střední liště cca 18-20 minut. Suflé musí vyběhnout a zhnědnout. Hotové posypeme moučkovým cukrem a ihned teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept