Recept

Salát z červené řepy a piniových oříšků

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 32928

Ingredience

2 ks Cibule
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
50 g Oříšky piniové
1 ks Pažitka
200 g Salát Polníček
1 ks Červená řepa
Zálivka
1 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 290kJ
8% Sacharidy 30 g
26% Tuky 19 g
8% Sodík 164 mg
12% Bílkoviny 7 g

Salát z červené řepy a piniových oříšků postup přípravy receptu:

1

Polníček omyjeme a osušíme. V misce smícháme olej z vlašských ořechů, arašídový olej, dijonskou hořčici, osolíme a připravenou zálivku odložíme stranou.

2

Cibuli očistíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej, cibulové proužky zaprášíme hladkou moukou a opečeme je na pánvi dokřupava. Proužky vyjmeme a odložíme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

3

Řepu omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Ve vyšší vrstvě oleje je osmažíme dokřupava. Poté vyjmeme z pánve a odložíme na kuchyňský papír.

4

Na připravené talíře dáme polníček, na který rozložíme cibulové proužky, plátky červené řepy, vše zalijeme připravenou zálivkou a posypeme piniovými oříšky a pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept