Biskupský chlebíček bez vážení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biskupský chlebíček bez vážení
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 32946 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Čokoláda na vaření |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Hrozinky |
4 polévková lžíce | Kandovaná pomerančová kůra |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
4 polévková lžíce | Ořechy lískové |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na vymazání | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Na polevu | |
150 g | Čokoláda na vaření |
50 g | Tuk ztužený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 258,8mg |
Draslík | 248,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy lískové, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Tuk ztužený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Čokoláda na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Biskupský chlebíček bez vážení postup přípravy receptu:
1 | Ovoce, ořechy i čokoládu nasekáme nadrobno a smícháme s 1 lžící mouky (na lžíce odvažujeme až po nakrájení). Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky, přidáme polovinu mouky a polovinu ovocné směsi a polovinu pevného sněhu z bílků. Poté vmícháme zbytek mouky s kypřícím práškem, druhou polovinu ovocné směsi a bílkového sněhu. |
2 | Těsto vlijeme do chlebíčkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Vložíme na plechu do trouby vyhřáté na 250 °C a 5 minut zprudka pečeme, poté teplotu snížíme na 200 °C a pečeme asi 1/2 hodiny. |
3 | Chlebíček vyklopíme z formy, necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. Ukládáme zabalený do alobalu. |
4 | Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí. |