Recept

Biskupský chlebíček bez vážení

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 32946

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
4 polévková lžíce Hrozinky
4 polévková lžíce Kandovaná pomerančová kůra
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Ořechy lískové
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
4 polévková lžíce Čokoláda na vaření
Na vymazání
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na polevu
50 g Tuk ztužený
150 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 555 kcal
Kilojoule 2 323kJ
15% Sacharidy 52 g
47% Tuky 35 g
4% Sodík 71 mg
17% Bílkoviny 10 g

Biskupský chlebíček bez vážení postup přípravy receptu:

1

Ovoce, ořechy i čokoládu nasekáme nadrobno a smícháme s 1 lžící mouky (na lžíce odvažujeme až po nakrájení). Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky, přidáme polovinu mouky a polovinu ovocné směsi a polovinu pevného sněhu z bílků. Poté vmícháme zbytek mouky s kypřícím práškem, druhou polovinu ovocné směsi a bílkového sněhu.

2

Těsto vlijeme do chlebíčkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Vložíme na plechu do trouby vyhřáté na 250 °C a 5 minut zprudka pečeme, poté teplotu snížíme na 200 °C a pečeme asi 1/2 hodiny.

3

Chlebíček vyklopíme z formy, necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou. Ukládáme zabalený do alobalu.

4

Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni, mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept