Recept

Drobenkové řezy s jablky a sněhem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 32952

Ingredience

200 g Cukr krupice
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
400 g Mouka polohrubá
250 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pomerančová kůra
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na vymazání
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na náplň
100 g Cukr krupice
1 kg Jablka
50 g Ořechy vlašské
2 špetka Skořice mletá
Na sníh
100 g Cukr krupice
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,038 kcal
Kilojoule 4 343kJ
39% Sacharidy 142 g
66% Tuky 49 g
3% Sodík 58 mg
28% Bílkoviny 16 g

Drobenkové řezy s jablky a sněhem postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme změklé máslo s cukrem a žloutky. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a ustrouhanou pomerančovou kůru. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Jeden díl dáme ve fólii do mrazáku, zbylé tři díly rozdrobíme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Těsto poklademe hrubě ustrouhanými jablky bez slupky a jádřinců. Zasypeme nasekanými ořechy, cukrem, zaprášíme skořicí. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru. Na závěr na sníh hrubě nastrouháme čtvrtý díl těsta z mrazničky.

2

Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, až těsto zezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept