Drobenkové řezy s jablky a sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drobenkové řezy s jablky a sněhem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32952 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na vymazání | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Na náplň | |
100 g | Cukr krupice |
1 kg | Jablka |
50 g | Ořechy vlašské |
2 špetka | Skořice mletá |
Na sníh | |
100 g | Cukr krupice |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 141g |
---|---|
Cholesterol | 300,8mg |
Draslík | 455,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Pomerančová kůra, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Jablka, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Drobenkové řezy s jablky a sněhem postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme změklé máslo s cukrem a žloutky. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a ustrouhanou pomerančovou kůru. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Jeden díl dáme ve fólii do mrazáku, zbylé tři díly rozdrobíme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Těsto poklademe hrubě ustrouhanými jablky bez slupky a jádřinců. Zasypeme nasekanými ořechy, cukrem, zaprášíme skořicí. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru. Na závěr na sníh hrubě nastrouháme čtvrtý díl těsta z mrazničky. |
2 | Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, až těsto zezlátne. |
Řezy jsou dobré, jen na nás hodně sladké. Příště uberu cukr jak do těsta, tak do jablek.