Recept

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32958

Ingredience

0,8 ks Kypřicí prášek do pečiva
400 g Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Sůl
250 g Tuk ztužený
1 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná
Na plech
1 polévková lžíce Olej rostlinný
Na náplň
2 polévková lžíce Cukr krupice
750 g Jablka
1 kávová lžička Skořice mletá
Na potření
3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
Na polevu
50 g Tuk ztužený
150 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 922 kcal
Kilojoule 3 858kJ
25% Sacharidy 90 g
80% Tuky 60 g
3% Sodík 63 mg
18% Bílkoviny 10 g

Jablkový koláč s čokoládovou polevou postup přípravy receptu:

1

Na válu zpracujeme mouku s kypřícím práškem, solí, nasekaný tuk, vejce a studenou vodu. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na polovinu. Jeden díl tence rozválíme a přeneseme na vymazaný plech. Těsto poklademe ustrouhanými jablky bez slupky a jádřinců, posypeme cukrem a skořicí. Jablka přikryjeme druhou plackou, okraje těsta přitiskneme, aby nevytékala šťáva z jablek. Těsto propícháme vidličkou, aby mohla vyjít pára. Pečeme v předehřáté troubě.

2

Upečený koláč necháme vychladnout, potřeme rozmíchanou marmeládou a čokoládovou polevou.

3

Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept