Recept

Mandlový koláč s rumem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32959

Ingredience

100 g Hrozinky
50 g Kandovaná citronová kůra
50 g Kandovaná pomerančová kůra
100 g Mandle
50 ml Rum
Na těsto
150 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
250 g Mouka polohrubá
200 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí
Na plech
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Olej rostlinný
Na pokapání
100 ml Rum

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 809 kcal
Kilojoule 3 386kJ
25% Sacharidy 90 g
54% Tuky 40 g
3% Sodík 60 mg
23% Bílkoviny 13 g

Mandlový koláč s rumem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme umleté mandle s pokrájenými hrozinkami a kandovanou pomerančovou a citronovou kůrou, zakapeme rumem a dobře promícháme.

2

Těsto připravíme ušleháním změklého másla s cukrem a vejci. Přidáme vanilkový cukr, skořici, mouku a mandle s ovocem a rumem. Pečlivě promícháme, vložíme do vymazané a vysypané formy.

3

Vložíme do mírně předehřáté trouby, pečeme asi hodinu.

4

Upečený koláč necháme prochladnout, vyjmeme ho z formy a necháme úplně vychladnout. Poté vložíme zpět do formy a zakapeme rumem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept