Tvarohové těsto na pečivo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové těsto na pečivo
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32967 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové těsto na pečivo postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh smícháme se změklým máslem, moukou a solí. Vypracujeme na vále hladké těsto, složíme ho natřikrát a znovu vyválíme, složíme a necháme pod fólií v chladničce půl hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme různé tvary, které plníme nebo sypeme ořechy. |
Z tohoto těsta peču docela často. Máslo ale nenechávám hodně změknout, nakrájím ho na kousky a rychle zadělám těsto, které nepřekládám. Připadá mi to zbytečné, jelikož drobné tvary se vždy "nafouknou". Takto se připravuje těsto listové nebo nějaké falešné listové, kdy se na rozválené těsto dá tukový bochánek nebo nastrouhá tuk a pak se překládá a vyvaluje. Tvaroh jde použít i ve vaničce, pokud by byl moc řídký, tak přidám trochu mouky navíc. Těsto se hodí jak na sladké, tak i na slané dobrůtky a moc dobře se s ním pracuje. Nelepí se a netrhá se. Připravovala jsem kolečka, na povrchu jsou sekané nesolené arašídy a povrch se pak po upečení musí trochu více pocukrovat, jelikož v těstě cukr není. Je to i fajn rychlovka když čekáme návštěvu. Těsto se může taky skladovat v mrazničce a s úspěchem nadále používat.