Jednoduchý recept

Tvarohové těsto na pečivo

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Tvarohové těsto na pečivo 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32967

Ingredience

250 g Mouka pšeničná hladká
250 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh měkký

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 031kJ
9% Sacharidy 32 g
47% Tuky 35 g
2% Sodík 43 mg
21% Bílkoviny 12 g

Tvarohové těsto na pečivo postup přípravy receptu:

1

Tvaroh smícháme se změklým máslem, moukou a solí. Vypracujeme na vále hladké těsto, složíme ho natřikrát a znovu vyválíme, složíme a necháme pod fólií v chladničce půl hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme tenkou placku a vykrajujeme různé tvary, které plníme nebo sypeme ořechy.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Tvarohové těsto na pečivo
Z tohoto těsta peču docela často. Máslo ale nenechávám hodně změknout, nakrájím ho na kousky a rychle zadělám těsto, které nepřekládám. Připadá mi to zbytečné, jelikož drobné tvary se vždy "nafouknou". Takto se připravuje těsto listové nebo nějaké falešné listové, kdy se na rozválené těsto dá tukový bochánek nebo nastrouhá tuk a pak se překládá a vyvaluje. Tvaroh jde použít i ve vaničce, pokud by byl moc řídký, tak přidám trochu mouky navíc. Těsto se hodí jak na sladké, tak i na slané dobrůtky a moc dobře se s ním pracuje. Nelepí se a netrhá se. Připravovala jsem kolečka, na povrchu jsou sekané nesolené arašídy a povrch se pak po upečení musí trochu více pocukrovat, jelikož v těstě cukr není. Je to i fajn rychlovka když čekáme návštěvu. Těsto se může taky skladovat v mrazničce a s úspěchem nadále používat.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept