Jednoduchý recept

Nougat glacé s kandovaným ovocem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32976

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
200 g Créme fraiche
80 g Cukr krupice
150 g Kandované ovoce
4 polévková lžíce Likér Grand Marnier
100 g Mandle loupané
80 g Med včelí
1 špetka Skořice mletá
150 g Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný bílek slepičí
1 špetka Vanilka mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 742 kcal
Kilojoule 3 106kJ
20% Sacharidy 73 g
61% Tuky 45 g
5% Sodík 104 mg
20% Bílkoviny 11 g

Nougat glacé s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Kandované ovoce nasekáme na co nejmenší kousky, přilijeme likér, důkladně promícháme a odložíme. Mandle nasekáme nadrobno.

2

V hrnci rozpustíme za stálého míchání cukr a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme mandle a krátce osmahneme. Alobal rozložíme na prkénko a rozetřeme na něm mandlovou hmotu. Necháme ztuhnout a poté najemno nasekáme.

3

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, přidáme med a creme fraiche. Smetanu také našleháme dotuha. Do sněhové hmoty vmícháme ovoce, mandlový krokant, skořici, vanilku a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku. Hmotou naplníme formu na biskupský chlebíček a necháme 8 hodin chladit v mrazáku.

4

Po vyjmutí formu ponoříme do horké vody a vyklopíme na mísu. Naporcujeme a ihned podáváme.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na mražení - 8 hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept