Nougat glacé s kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nougat glacé s kandovaným ovocem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32976 |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
200 g | Créme fraiche |
80 g | Cukr krupice |
150 g | Kandované ovoce |
4 polévková lžíce | Likér Grand Marnier |
100 g | Mandle loupané |
80 g | Med včelí |
1 špetka | Skořice mletá |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 špetka | Vanilka mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 97,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Kandované ovoce, Med včelí, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Likér Grand Marnier, Mandle loupané, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vanilka mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Nougat glacé s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Kandované ovoce nasekáme na co nejmenší kousky, přilijeme likér, důkladně promícháme a odložíme. Mandle nasekáme nadrobno. |
2 | V hrnci rozpustíme za stálého míchání cukr a necháme ho zkaramelizovat. Přidáme mandle a krátce osmahneme. Alobal rozložíme na prkénko a rozetřeme na něm mandlovou hmotu. Necháme ztuhnout a poté najemno nasekáme. |
3 | Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, přidáme med a creme fraiche. Smetanu také našleháme dotuha. Do sněhové hmoty vmícháme ovoce, mandlový krokant, skořici, vanilku a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme šlehačku. Hmotou naplníme formu na biskupský chlebíček a necháme 8 hodin chladit v mrazáku. |
4 | Po vyjmutí formu ponoříme do horké vody a vyklopíme na mísu. Naporcujeme a ihned podáváme. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na mražení - 8 hodin.