Dušené nudle s jehněčím a omáčkou hoisin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené nudle s jehněčím a omáčkou hoisin
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 32980 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
115 g | Fazolové lusky zelené |
350 g | Nudle vaječné |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kg | Skopová kýta |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce křepelčí |
Marináda | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička sušená |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
2 kávová lžička | Zázvor celý |
Omáčka | |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 655,1mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Nudle vaječné, Olej rostlinný, Sůl, Vejce křepelčí, Česnek, Chilli paprička sušená, Olej rostlinný, Víno rýžové čínské, Zázvor celý, Cukr třtinový, Omáčka Hoisin, Pomeranče, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Skopová kýta, Omáčka sójová, Maizena - kukuřičný škrob, Ocet rýžový , Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené nudle s jehněčím a omáčkou hoisin postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme nudle a vaříme 2 min. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme oschnout a odložíme. |
2 | Kotletu nakrájíme na cca 5 cm velké medailonky. Všechny přísady na marinádu smícháme v mělkém talíři (česnek rozmačkáme, zázvor nastrouháme), vložíme do ní maso a necháme marinovat min 4 h., nejlépe do druhého dne. |
3 | Ve větším hrnci rozpálíme olej, medailonky na něm osmahneme cca 5 min. dohněda a přilijeme vodu tak, aby byly ponořené. Přivedeme k varu, odstraníme vzniklou pěnu a na mírném ohni poté cca 40 min. vaříme doměkka. |
4 | Mezitím uvaříme vejce natvrdo, uvaříme fazolové lusky a připravíme omáčku. Kukuřičný škrob smícháme ve větší misce s kůrou nastrouhanou z pomeranče, šťávou z pomeranče a s ostatními přísadami. Přidáme maso a důkladně promícháme. Nakonec vložíme k masu nudle a fazolové lusky. Krátce povaříme, ochutíme solí a pepřem. |
5 | Pokrm rozdělíme na talíře, každý doplníme půlkou natvrdo uvařeného vajíčka, posypeme nasekanou cibulkou a podáváme. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na marinování - min. 4 h.