Taštičky s vepřovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Taštičky s vepřovou náplní
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32989 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
350 g | Listové těsto |
1 ks | Okurka salátová |
1 l | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1 ks | Vejce slepičí |
115 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 72,2mg |
Draslík | 228,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 16,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Okurka salátová, Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Tymián čerstvý, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Taštičky s vepřovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme nádivku. V pánvi rozpálíme olej a 3-4 minuty na něm osmahneme nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a nasekaný tymián. Přidáme mleté maso, zaprášíme sladkou paprikou, za stálého míchání restujeme do zhnědnutí masa. Ochutíme solí, pepřem, přemístíme do mísy, necháme vychladnout. Nakonec přidáme natvrdo uvařené vejce, nakrájenou okurku a nasekanou petrželku. |
2 | Těsto na pomoučené pracovní ploše prohněteme a rozválíme na čtverec o straně cca 40 cm. Z něj vykrojíme 12 placek. Doprostřed každé dáme lžíci nádivky, okraje navlhčíme vodou a přehneme tak, aby vznikla taštička. |
3 | Ve velké pánvi nebo fritovacím hrnci rozpálíme olej na teplotu 190 °C, postupně vkládáme taštičky a smažíme 1-2 minuty do zlatohněda. Po vyjmutí necháme okapat na papírové utěrce a uchováme teplé nebo ihned podáváme. |