Žralok na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žralok na víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33000 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
160 ml | Víno bílé |
100 g | Žampiony čerstvé |
4 plátek | Žralok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 112,4mg |
Vláknina | 619,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Žralok nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Žralok na víně postup přípravy receptu:
1 | Vykostěné porce žraloka bez kůže osolíme, opepříme, obalíme v mouce a smažíme v rozpáleném oleji. Porce na pánvi obrátíme, přisypeme očištěné žampiony, nakrájené na plátky. |
2 | Když je ryba upečená, zalijeme ji vínem a asi pět minut dusíme. |