Recept

Dýňové noky s bylinkovým máslem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33008

Ingredience

500 g Dýně
190 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo bylinkové
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
50 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 759kJ
13% Sacharidy 46 g
28% Tuky 21 g
35% Sodík 708 mg
24% Bílkoviny 14 g

Dýňové noky s bylinkovým máslem postup přípravy receptu:

1

Dýni nakrájíme na kusy, odstraníme semena a vnitřní měkkou část, dužninu se slupkou pečeme asi 1 1/4 hodiny doměkka. Necháme ji mírně vychladnout, potom dužninu seškrábneme ze slupky a dáme ji do velké mísy. Do mísy prosejeme mouku, přidáme polovinu nastrouhaného parmezánu, vejce a trochu pepře. Suroviny nejprve promícháme v míse a potom těsto zlehka hněteme na pomoučeném válu asi 2 minuty,

2

až je hladké.

3

Těsto rozdělíme na poloviny a utvoříme z nich válečky dlouhé asi 40 cm. Každý váleček rozdělíme na 16 dilů. Dílky upravíme do tvaru oválků a oválky přitiskneme zadní stranou vidličky na vál, až se na nich utvoří prohlubně.

4

Noky vaříme ve slané vodě asi 2 minuty, dokud nevyplavou k povrchu. Potom je vyjmeme naběračkou s otvory a udržujeme teplé.

5

Bylinkové máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme noky, rozdělíme na talíře, pokapeme bylinkovým máslem a posypeme zbylým parmazánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept