Kuře na zelenině jarní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na zelenině jarní
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33036 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
125 g | Fazolové lusky zelené |
8 ks | Kuřecí stehna |
350 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Tuřín |
3 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 332,0mg |
Draslík | 901,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Fazolové lusky zelené, Kuřecí stehna, Olej rostlinný, Sůl, Tuřín mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře na zelenině jarní postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehýnka osmahneme do zlatova na oleji a poté vyjmeme a dáme do zapékací mísy. Osmahneme pokrájenou cibuli. |
2 | Nakrájíme omyté mrkve a tuříny na stejné kousky a vložíme je s cibulí a fazolkami do zapékací nádoby. |
3 | Smícháme solamyl s trochou vývaru, vlijeme do zapékací nádoby a ohříváme vše k varu, přidáme sůl, pepř a bobkové listy. |
4 | Přikryjeme zapékací nádobu pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 60 minut. |
5 | Podáváme teplé. |
Poznámka
Kuřecí stehna bez kůže.