Recept

Krevetové kari s křepelčími vajíčky

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33048

Ingredience

2 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
1 ks Citronová tráva
2 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Galgan
2 polévková lžíce Kokos čerstvý
2 hrnek Kokosové mléko
1 kávová lžička Krevetová pasta
900 g Krevety tygří - loupané
0,5 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Sůl
12 ks Vejce křepelčí
800 ml Voda pitná
480 ml Vývar drůbeží
115 g Zelí čínské
2 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,005 kcal
Kilojoule 4 205kJ
20% Sacharidy 72 g
72% Tuky 54 g
35% Sodík 690 mg
120% Bílkoviny 67 g

Krevetové kari s křepelčími vajíčky postup přípravy receptu:

1

Křepelčí vajíčka vložíme do hrnce, zalijeme vodou a cca 8 minut povaříme. Zchladíme studenou vodou, oloupeme pod proudem vody a odložíme.

2

Ve woku rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, nakrájený galangal a rozmačkaný česnek. Zeleninu restujeme doměkka za stálého míchání cca 1 min. Přidáme nakrájenou voňatku, nasekané chilli papričky bez semínek, kurkumu, krevetovou pastu a povaříme další minutu. Poté vmícháme krevety bez ulit a vnitřností a vaříme ještě 1 min. Kokosové mléko scedíme a tekutinu spolu s vývarem přilijeme do pánve. Přidáme nahrubo pokrájené čínské zelí, cukr, ochutíme solí, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 6–8 min.

3

Omáčku rozdělíme na talíře. Křepelčí vajíčka rozkrojíme na poloviny a vložíme do omáčky. Posypeme nakrájenou natí jarní cibulky, strouhaným čerstvým kokosem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept