Telecí v majonéze - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí v majonéze
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33049 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
200 g | Okurka salátová |
200 g | Omáčka tatarská |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
200 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
1200 g | Telecí kýta |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 179,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Okurka salátová, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Telecí kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí v majonéze postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso naklepeme, nasolíme, opepříme a potřeme rozlisovaným česnekem. Svineme do velmi těsné rolády, ovážeme provázkem a zavineme do utěrky, kterou pevně na obou koncích utáhneme. |
2 | Roládu vložíme do velkého hrnce spolu s celou cibulí, mrkví, petrželí, bobkovým listem a novým kořením, zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme 1 a 1/2 hodiny. Roládu necháme vychladnout ve vývaru. Studené maso vyjmeme z utěrky a nakrájíme na plátky, které rozložíme na plochou mísu, polijeme tatarskou omáčkou a dokola ozdobíme kolečky okurky a rajčat. |
Poznámka
Zbylý vývar můžeme použít na polévku.