Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 33049

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
100 g Mrkev kořen
3 g Nové koření celé
200 g Okurka salátová
200 g Omáčka tatarská
5 g Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
200 g Rajčata
10 g Sůl
1200 g Telecí kýta
3 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 812kJ
2% Sacharidy 9 g
83% Tuky 62 g
40% Sodík 806 mg
79% Bílkoviny 44 g

Telecí v majonéze postup přípravy receptu:

1

Telecí maso naklepeme, nasolíme, opepříme a potřeme rozlisovaným česnekem. Svineme do velmi těsné rolády, ovážeme provázkem a zavineme do utěrky, kterou pevně na obou koncích utáhneme.

2

Roládu vložíme do velkého hrnce spolu s celou cibulí, mrkví, petrželí, bobkovým listem a novým kořením, zalijeme vodou a na mírném ohni vaříme 1 a 1/2 hodiny. Roládu necháme vychladnout ve vývaru. Studené maso vyjmeme z utěrky a nakrájíme na plátky, které rozložíme na plochou mísu, polijeme tatarskou omáčkou a dokola ozdobíme kolečky okurky a rajčat.

Poznámka

Zbylý vývar můžeme použít na polévku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept