Štědrovečerní bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štědrovečerní bramborový salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33058 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
100 g | Hrášek |
8 polévková lžíce | Majonéza |
2 ks | Mrkev kořen |
200 g | Okurky nakládané |
50 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 821,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 191,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hrášek, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Majonéza, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Štědrovečerní bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, očistíme a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut. Poté je slijeme, necháme trochu zchladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do velké salátové mísy. |
2 | Mrkev očistíme, omyjeme a povaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Poté ji nakrájíme na kostičky a přidáme k bramborám. Následně do salátové mísy přidáme sterilovaný hrášek, najemno nakrájené nakládané okurky, najemno nakrájenou cibuli a nasekanou pažitku. Osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. |
3 | V menší misce smícháme 100ml nálevu z okurek, olej, hořčici a majonézu. Takto připravenou zálivku nalijeme na zeleninu a promícháme. |
4 | Salát necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce a poté podáváme. |