Pomazánka z mrkve - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z mrkve
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33066 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 ks | Mrkev kořen |
250 ml | Omáčka tatarská |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
200 g | Šunkový salám |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 678,8mg |
---|---|
Cholesterol | 350,4mg |
Draslík | 99,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Šunkový salám mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pomazánka z mrkve postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, mrkve očistíme a do mísy nastrouháme najemno. Uvařená vejce a salám drobně nakrájíme a přidáme k mrkvi. Přimícháme tatarskou omáčku, citronovou šťávu, pepř a sůl. |
2 | Pod fólií necháme pomazánku v chladničce odležet. |