Pečené kotlety ze selete - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené kotlety ze selete
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33070 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule - nať |
200 g | Čočka zelená Puy |
70 g | Fazole Fava |
70 g | Klobása Chorizo |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl |
500 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 101,7mg |
Draslík | 567,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule - nať, Fazole Fava, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čočka zelená Puy, Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené kotlety ze selete postup přípravy receptu:
1 | Kotlety ze selete i s kostí osolíme, okořeníme pepřem a snítkou rozmarýnu a na 3 lžících oleje opečeme. Poté kotlety i s výpekem, do něhož jsme vmíchali drcený česnek, vložíme do pekáčku a v předehřáté troubě ještě asi 1/4 hodiny pečeme. |
2 | V mezičase uvaříme čočku, po uvaření scedíme, necháme okapat. Mražené fazole fava povaříme, scedíme a necháme okapat. Čočku s fazolemi přidáme do rendlíku k salámu chorizo, který jsme drobně pokrájeli a osmažili na 1 lžíci oleje, a orestujeme. Poté vmícháme šťávu z kotlet, promícháme, osolíme, opepříme. |
3 | Kotlety servírujeme se směsí čočky a fazolí, zdobíme naťovou cibulí, kterou jsme drobně nakrájeli a osmažili na 1 lžíci oleje. |