Recept

Jelení guláš z r. 1952

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33071

Ingredience

4 ks Cibule
1 ks Feferony
2 kávová lžička Gulášové koření
800 g Jelení plec
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
50 g Slanina vepřová
100 g Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
4 dl Voda pitná
4 stroužek Česnek
1 kávová lžička Citronová kůra
1 kávová lžička Citronová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 006kJ
4% Sacharidy 15 g
39% Tuky 29 g
25% Sodík 491 mg
68% Bílkoviny 38 g

Jelení guláš z r. 1952 postup přípravy receptu:

1

Jelení plec omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Oloupeme cibuli a drobně ji pokrájíme. V hrnci na rozpáleném sádle cibuli osmažíme do zlatohněda, ale nesmí být spálená. Přimícháme k ní sladkou papriku, velmi rychle ji promícháme a hned zalijeme 4 dl vody, aby paprika nezhořkla. Přidáme pokrájené jelení maso, rajčatový protlak, promícháme a dusíme ve vlastní šťávě. Přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku, gulášové koření, rozetřený česnek a jednu malou omytou feferonku.

2

Slaninu pokrájíme na kostičky a v druhém hrnci ji dozlatova vysmažíme.

3

Maso za občasného míchání dusíme do doby, až je měkké. Potom je vyjmeme a dáme do hrnce se slaninou. Šťávu z masa necháme vysmažit, poté ji poprášíme moukou, promícháme, dochutíme citronovou kůrou a pár kapkami citronové šťávy, černým pivem, promícháme a přecedíme na maso.

4

Guláš s masem povaříme 1-2 minuty a podáváme.

Poznámka

Příloha k jelenímu guláši: chléb, dušená rýže nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept