Fazolový salát po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový salát po italsku
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33092 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
300 g | Fazole bílé sterilované |
300 g | Fazolové lusky zelené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 329,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Ocet vinný, Pažitka, Sůl, Fazole bílé sterilované, Fazolové lusky zelené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Fazolový salát po italsku postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme najemno. Cibulku i chilli papričku dáme do misky společně s na plátky nakrájeným česnekem. |
2 | Přidáme bílé i zelené fazolky, zakapeme olivovým olejem, vinným octem, osolíme a opepříme. |
3 | Nakonec do salátu vmícháme nahrubo nasekanou pažitku a vše důkladně promícháme. |