Recept

Uzená rolka se švestkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 33099

Ingredience

60 g Celer bulvový
1 ks Cibule
0,5 ks Mrkev kořen
0,5 ks Petržel kořen
500 g Uzená rolka
Na omáčku
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Hrozinky
3 ks Hřebíček
4 polévková lžíce Mandle
2 polévková lžíce Perník
6 polévková lžíce Povidla švestková
1 špetka Skořice mletá
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
500 ml Voda pitná
Na šišky
250 g Bramborové knedlíky v prášku
0,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 940kJ
13% Sacharidy 46 g
58% Tuky 44 g
13% Sodík 265 mg
14% Bílkoviny 8 g

Uzená rolka se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Uzenou rolku vložíme do vroucí vody a cca deset minut ji povaříme. Poté vodu vyměníme, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a vaříme, dokud maso nezměkne.

2

V mezičase uvaříme omáčku. V rendlíku ve vodě svaříme rozmíchaná povidla s mletým kořením a na nudličky pokrájenými mandlemi, které jsme spařili a oloupali. Do omáčky vmícháme smetanu, nastrouhaný perník, hrozinky a omáčku, následně alespoň čtvrt hodiny vaříme na mírném plameni. Na závěr do omáčky vmícháme cukr.

3

Bramborové těsto v prášku připravíme podle návodu, vyválíme z něj váleček, rozkrájíme na stejné kousky a vyvalujeme tenčí kousky. Válečky vaříme ve vroucí vodě zhruba osm minut, poté je vyjmeme, necháme okapat a v míse držíme na teple.

4

Na talíře rozdělíme plátky rolky, bramborové válečky a přelijeme švestkovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept