Uzená rolka se švestkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená rolka se švestkovou omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33099 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
0,5 ks | Mrkev kořen |
0,5 ks | Petržel kořen |
500 g | Uzená rolka |
Na omáčku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
4 polévková lžíce | Mandle |
2 polévková lžíce | Perník |
6 polévková lžíce | Povidla švestková |
1 špetka | Skořice mletá |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
500 ml | Voda pitná |
Na šišky | |
250 g | Bramborové knedlíky v prášku |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 20,8mg |
Draslík | 275,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Cukr krupice, Hřebíček, Hrozinky, Mandle, Skořice mletá, Voda pitná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Perník, Povidla švestková, Smetana 16% (pochoutková), Bramborové knedlíky v prášku mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Uzená rolka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Uzená rolka se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Uzenou rolku vložíme do vroucí vody a cca deset minut ji povaříme. Poté vodu vyměníme, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a vaříme, dokud maso nezměkne. |
2 | V mezičase uvaříme omáčku. V rendlíku ve vodě svaříme rozmíchaná povidla s mletým kořením a na nudličky pokrájenými mandlemi, které jsme spařili a oloupali. Do omáčky vmícháme smetanu, nastrouhaný perník, hrozinky a omáčku, následně alespoň čtvrt hodiny vaříme na mírném plameni. Na závěr do omáčky vmícháme cukr. |
3 | Bramborové těsto v prášku připravíme podle návodu, vyválíme z něj váleček, rozkrájíme na stejné kousky a vyvalujeme tenčí kousky. Válečky vaříme ve vroucí vodě zhruba osm minut, poté je vyjmeme, necháme okapat a v míse držíme na teple. |
4 | Na talíře rozdělíme plátky rolky, bramborové válečky a přelijeme švestkovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.