Telecí plíčky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plíčky na smetaně
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 331 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
66,6 g | Cibule |
66,6 g | Citrony |
13,3 g | Cukr krupice |
3,3 g | Divoké koření celé |
33,3 g | Hořčice |
200 ml | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Sůl |
500 g | Telecí plíce |
500 g | Telecí srdce |
66,6 g | Tuk |
1 l | Voda pitná |
120 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 182,8mg |
Draslík | 287,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr krupice, Sůl, Telecí plíce, Telecí srdce, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí plíčky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Z telecích plic vyřízneme jícny a vnitřní trubice. |
2 | Očištěné plíce a rozříznutá srdce nejméně půl hodiny máčíme ve studené vodě. Potom je omyjeme ve vlažné vodě, vložíme do hrnce a zalijeme horkou vodou. Osolíme, přidáme divoké koření, část oloupané cibule a pod poklicí za občasného promíchání vaříme doměkka. |
3 | Vařená srdce a plíce vyjmeme do studené vody a po zchlazení je zbavíme zbytků trubic a nakrájíme na jemné nudle. |
4 | V rozpuštěném tuku zpěníme očištěnou zeleninu nakrájenou na plátky a zbytek cibule. Zaprášíme hladkou moukou a osmažíme dorůžova. |
5 | Zeleninu zalijeme vývarem z plíček, přilijeme mléko a rozšleháme. Přidáme omytý citron nakrájený na plátky, cukr, ocet a hořčici. Omáčku za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. |
6 | Nakonec hustou omáčku přecedíme na nakrájené plíčky, podle chuti přisolíme a zjemníme smetanou. Vše ještě krátce povaříme. |